Екстракт м’яти
Витяжка листя м’яти випускається у вигляді рідини у флаконах об’ємом 100 або 30 мілілітрів.
Для чого потрібен такий препарат?
Екстракт приймають в якості в’яжучого, протиблювотної і заспокійливого засобу, а також якщо паморочиться голова, закачує у транспорті, нудить (при вагітності), мучать мігрень, безсоння, метеоризм, погіршився апетит, виявлені хвороби органів травлення. Зовнішньо м’ята застосовується як антисептик, освіжувач (при полосканні рота), тонік для шкіри.
Поєднується з екстрактами шавлії, деревію, мати-й-мачухи, череди, звіробою, кропиви, липи, ромашки, календули, хвоі.
Рекомендації щодо застосування: по 5-7 крапель на воді, 2-3 рази на день до їжі. За необхідності можна збільшити дозу вдвічі.
Дитячі дози: школярі - 1/2 дози дорослих, дошкільнята приймають 1/3 дози дорослих, діти до 1 року - 1/4 дози дорослих.
Рекомендований курс застосування: 1 місяць - від 2х флаконів для дорослого.
Якщо застосовувати витяжку для полоскань, п’ять крапель треба розвести в 250 мілілітрах теплої води (стакан). Протипоказання для прийому засобу - персональна непереносимість.
Скільки і як повинен зберігатися препарат?
Екстракт придатний до вживання протягом двох років. Зберігати його слід при температурі від +5 до + 25 ° С.
У чому проявляється користь м’яти?
Цінність м’яти для підтримки здоров’я безперечна. Ця рослина здавна відоме як відмінний помічник у справі зцілення від багатьох недуг. За народними повір’ями, свою назву воно отримало від імені однієї з давньогрецьких німф. Давньоримські вчені вважали, що м’ята здатна додати ясності розуму, тому рекомендували носити на голові вінки з цієї рослини. За допомогою м’яти покращували повітря в будинках, мили підлоги, руки. У Японії, Китаї, арабських країнах теж знали про корисні властивості м’яти. Тут її навіть спеціально вирощували, займалися селекцією.
Найбільше м’яту цінували і цінують за її лікарські властивості. Знахарі вважали, що вона допомагає при кровотечах, прибирає біль, заспокоює нервову систему, зміцнює шлунок, пробуджує апетит. Жителі російських сіл робили з рослини відвари і настої, якими лікували рахіт, скрофульоз, розлади нервової системи, серцеві хвороби, приймали при занепаді сил. Крім того, м’ята знаходить широке застосування в кулінарії. Як ароматна пряність вона входить до складу багатьох напоїв, кондитерських виробів, салатів.
Який у м’яти хімічний склад?
Завдяки селекції сьогодні у світі існує близько 30 сортів цієї рослини. Найпоширеніший серед них - перцева м’ята, що є результатом схрещування водної та садової. Саме її зазвичай використовують в медицині.
Головне «багатство» м’яти - велика кількість ментолу. Він надає рослині характерну приємний аромат. Процентний вміст цього ефірного масла в листках рослини - близько 5%, в суцвіттях - більше 6%. Але ці показники не стабільні і залежать від того, в яких умовах була вирощена трава, в який час зібрана. Найкраще її збирати в квітні-вересні, в ідеалі - до цвітіння. Також активними компонентами м’яти є дубильні речовини, каротин, вітамін С, ефіри.
Як застосовують м’яту сучасні медики?
З цієї рослини готують препарати для лікування серця і судин, які:
- допомагають зміцнити серцевий м’яз,
- знижують занадто високий тиск,
- тонізують стінки судин,
- приводять у норму серцевий ритм.
Такі засоби показані при атеросклерозі, грудній жабі, аритмії, протипоказані при низькому тиску, невиліковним втоми.
Як ліки для травної системи м’ята може:
- нормалізувати роботу кишечника,
- протистояти зростанню хвороботворних бактерій,
- не допускати здуття живота,
- покращувати захисні функції печінки,
- попереджати утворення каменів у жовчному міхурі та протоках,
- допомагати відтоку жовчі,
- прибирати нудоту, печію,
- знижувати занадто високу кислотність шлунка,
- попереджати появу виразок,
- покращувати роботу нирок і жовчного міхура.
Варто використовувати м’яту і в тому випадку, коли сильно болить голова, розігралася мігрень. Рослина втирають в шкіру, і воно спрацьовує як анестетик. Також завдяки йому можна прибрати подразнення і свербіж шкіри.
Крім того, лікарські властивості м’яти знаходять широке застосування при захворюваннях ротової порожнини. З її допомогою:
- проводиться дезінфекція слизових,
- створюються умови, що перешкоджають розмноженню хвороботворних бактерій, мікроорганізмів, грибка,
- зміцнюються ясна,
- проводиться боротьба з карієсом,
- забирається біль, що виникає при зростанні зубів.
Що можна приготувати з м’яти, крім екстракту?
З рослини добре готувати ефірні масла. Вони:
- мають яскраво виражені дезінфікуючі та антисептичні властивості,
- дають охолоджуючий і знеболюючий ефекти при терапії фарингіту, ангіни,
- полегшують дихання через ніс,
- допомагають прибирати слиз із бронхів,
- купірують запалення гайморових пазух,
- прибирають головний біль, біль у горлі,
- знижують температуру тіла.
Смачний і корисний чай з м’ятою. Його готують або з листя рослини, або додаючи в теплу воду кілька крапель екстракту. Він приходить на допомогу при застуді, особливо в поєднанні з лимоном і медом. Пити такий чай рекомендується не гарячим, а теплим, не більше шести разів на добу. Крім того, м’ятний чай:
- допомагає при болях у кишечнику, колітах,
- прибирає болю під час менструацій, клімаксу,
- славиться своїми загальнозміцнюючі властивості,
- підвищує захисні можливості організму,
- покращує кровообіг,
- зміцнює вени, артерії, капіляри,
- захищає від грипу.
У яких випадках м’ята протипоказана?
Протипоказань до застосування засобів на основі даної рослини небагато. Їх треба з обережністю приймати людям, страждаючим алергією, годуючим матерям, гіпотонікам, вагітним, а також тим, у кого низький тонус вен. При лікуванні малюків використання м’яти допускається тільки невеликими дозами. Також обережними з м’ятою треба бути чоловікам - може знизитися потенція.
Коментар спеціаліста: Лікувальні властивості м’яти
Екстракт м’яти ефективний при розладах шлунка, його використовують для профілактики гастритів, зняття болі в животі і печі ї , і ще для того, щоб впоратися з нудотою і токсикозом вагітних. До складу екстракту входить ментол, який подразнює рецептори слизової оболонки шлунка і покращує травлення і апетит. Екстракт м’яти має жовчогінні властивості, корисний при метеоризмі. Його п’ють як заспокійливий засіб, для зняття нервового перенапруження і м’язової втоми. Також він допомагає справитися з головним болем.
Дуже важлива властивість екстракту м’яти це зменшення клімактеричних симптомів і менструальних болів.
Також він буде корисним при запальних процесах в бронхах, легенях.
Екстракт м’яти дезінфікує порожнину рота при різних запальних процесах.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
- Нова Пошта відділення
- Нова Пошта поштамат
- Укрпошта відділення
- Нова Пошта адреса
- ПриватБанк
- Монобанк
- Visa/Mastercard - LiqPay
- Післяплата (при отриманні)
- Оригінальна продукція
- Сертифікати, висновки
- Гарантія якості