Випуск цього продукту ми чекали з нетерпінням. Адже саме з подачі і на прохання споживачів технологи розробили цей дивовижний - живильний, низькокалорійний, але енергетично високий продукт, який містить усі незамінні амінокислоти у формі, що легко засвоюється. Коктейль містить рослинні та тваринні білки, поліненасичені жирні кислоти, пектини, збагачений великим комплексом вітамінів та мінералів, у тому числі і натуральними.
До 1 порції КОКТЕЙЛЯ входить:
- соєвий білок 1,0;
- сироватковий білок 0,4;
- сухе молоко 5,6;
- кокосове молоко 0,2;
- яблучний та цитрусові пектини 0,58 і 0,4;
- сублімовані ягоди: вишня, ананас, полуниця, малина по 0,2;
- вітамінно-мінеральний комплекс;
- мальтодекстрин (патока) 9,0.
Калорійність 1 порції Коктейлю – 70 ккал (якщо розводите водою) та 160 ккал (якщо розводите 1% молоком). Це дуже мало.
Мета прийому коктейлю - харчування організму, підвищення енергії та працездатності.
Він необхідний до або після роботи, на роботі, після фізичного навантаження, спортивних занять або виснажливої праці, при синдромі хронічної втоми, після або під час захворювання, коли не хочеться готувати або колись. В будь-який час. Взимку та влітку.
Підходить усім: і чоловікам, і жінкам, і дітям, і людям похилого віку, і спортсменам, і не дуже спортивним дамам, які бажають нормалізувати свою вагу, офісним працівникам, школярам, студентам.
Можна замінювати прийом їжі Коктейлем або використовувати його як перекус, полудень. Є смачно і бути струнким - мрія будь-якої жінки! Їсти швидко і не морочитися - мрія будь-якого чоловіка!
Випускають 4 види Коктейлю, на будь-який смак: банановий , цитрусовий , полуничний , шоколадний . Коктейль являє собою порошковий субстракт, розфасований у водонепроникні пакети зі струною по 200 грам.
Окремо продаються шейкери 2-х видів, різні за обсягом із сіточкою для збивання. Насипаємо 2 ст. вмісту пакета на 200-300 мл води або знежиреного 1% молока, або кефіру, або йогурту. Збиваємо ... і їжа - готова!
Розберемо докладніше роль кожного компонента в цьому чудовому продукті:
ПРОТЕЇНИ
Коктейль містить два види білка - з молочної сироватки та сої. Сироватковий протеїн засвоюється організмом досить швидко від півгодини до 2-х і майже на 100%. При цьому сироваткові джерела білка є цінними завдяки багатому амінокислотному складу. Вони містять ВСІ незамінні амінокислоти. Протеїни, що повільно засвоюються, виготовляють із сої. Цей вид білка розщеплюється від 6 до 8 години. Краще його розчиняти в знежиреному молоці, що сприяє плавному та рівномірному насиченню організму необхідними амінокислотами; а також зниження апетиту. Приблизно 45% займають незамінні амінокислоти.
1. Містить незамінні АК – лейцин, ізолейцин та валін, які особливо важливі при фізичних навантаженнях, т.к. швидко відновлюють енергію та регулюють обмін білка у м'язах, а також секрецію інсуліну.
2. Є рекордсменом за змістом таких досить важливих АК, як: аргінін, глютамін, аспаргінова кислота та гістидин.
3. Соєвий протеїн добре підходить для схуднення, т.к. соєвий протеїн при замішуванні сильно набухає, що робить протеїнові коктейлі на основі досить низькокалорійними і після нього довго не хочеться їсти.
Плюс додано сухе молоко. Смачно та поживно.
КОКОСОВЕ МОЛОКО
КОКОСОВЕ МОЛОКО — недооцінений у наших широтах продукт. Воно виступає альтернативою при лактазній недостатності - непереносимості коров'ячого чи козячого молока. Це висококалорійний продукт із високим вмістом поліненасичених жирних кислот, вітамінів та мікроелементів (марганцю, калію, селену, заліза, магнію). Але при його прийомі ВИ ХУДЕЄТЕ.
У кокосовому молоці міститься 8-10% білка та 87% поліненасичених жирних кислот (у тому числі знамениті омега-3, омега-6 та омега-9), які дуже корисні. Особливо для судин, серця, головного мозку. А також для ендокринної системи, шкіри та волосся. Але це ще не все. Близько половини всіх жирних кислот припадає на лауринову кислоту - це жирна кислота із середнім розміром ланцюга, яка з травного тракту потрапляє прямо в печінку, де використовуються для виробництва енергії. Організм витрачає його майже миттєво. А не відкладає у вигляді жирових складок. Лауринова кислота бере участь у роботі рецепторів мозку, що контролюють апетит, та допомагає знизити почуття голоду.
Кокосове молоко знижує ризик виникнення бляшок холестерину на стінках судин. Причому цей ефект настільки помітний, що вчені говорять про хороші перспективи використання кокосового молока в дієті кардіологічних хворих. З ПНЖК будуються статеві гормони, у тому числі тестостерон, та глюкокортикоїди (грають роль у протистоянні алергії).
ЯБЛУЧНИЙ І ЦИТРУСОВИЙ ПЕКТИНИ
Біологічні активні властивості пектину засновані на його неперетравлюваності та невсвоєння, тобто. він є розчинним харчовим волокном. Користь пектину велика - на своїй поверхні пектин у кишечнику сорбує жовчні кислоти та жири, перешкоджає всмоктуванню деяких токсичних речовин, пов'язує та виводить радіоактивні речовини та важкі метали.
- Є пробіотиком, створює оптимальні умови для розмноження корисних, необхідних організму бактерій.
- На відміну від інших харчових волокон, пектин уповільнює просування їжі, що перетравлюється в товстій кишці, оскільки підвищує її в'язкість. Отже, засвоєння їжі буде повнішим, отже, організму вистачить менше їжі. Ця властивість дуже цінна тим, хто сидить на дієті для схуднення.
- В'яжучі та обволікаючі властивості пектинів. Вони захищають слизову оболонку шлунково-кишкового тракту і мають помірну знеболювальну та протизапальну дію при виразкових ураженнях.
МАЛЬТОДЕКСТРИН
Мальтодекстрин - полісахарид, що складається з 3-х цукрів - мальтози, декстрози та глюкози. Виходить внаслідок переробки крохмалю, вважається родичем патоки. Створює ефект загущення продуктів, желеутворення. Входить до складу хліба, желе, кондитерських виробів, дитячого та спортивного харчування.
Потрапляючи в організм, він швидко перетворюється на глюкозу, допомагає відновити сили та дає великий заряд енергії. Для дієтичних продуктів він вважається замінником цукру. У ПК входить кукурудзяний мальтодекстрин, що дозволяє вживати його людям з непереносимістю глютена.
Мальтодекстрин допомагає краще засвоювати поживні речовини у кишечнику, особливо мікроелементи. Є пробіотиком – допомагає розмножуватися нормальній флорі кишечника. Через ці якості його часто використовують у дитячому харчуванні. До того ж, на відміну від крохмалю, він абсолютно не алергенний.
За властивостями і процесами в організмі, мальтодекстрин близький до складу харчових волокон, які не розщеплюються шлункового соку і можуть позитивно впливати на кишечник. Як і пектин, він виводить токсини, жирні кислоти, важкі метали та радіонукліди.
Один із недоліків мальтодекстрину – високий глікемічний індекс. Але цей недолік повністю перекриваються та балансуються іншими компонентами – кокосовим молоком, протеїнами, пектинами, додаванням ягід. Запитують - чи можна застосовувати ПК при цукровому діабеті через наявність мальтодекстрину. Можна, але не переборщувати - 1 порції на день достатньо. Мальтодекстрин у такій дозі (9г) не небезпечніший за шматок хліба або порції картоплі.
СУБЛІМОВАНІ ЯГОДИ
Сублімація - це, коли продукт піддається вакуумно-сублімаційному сушінню. Це ексклюзивна дорога добавка, т.к. для її приготування використовується дороге обладнання. Проте після такого висушування всі біоактивні речовини, вся корисність ягід повністю зберігається, і вони продовжують нас живити вітамінами і мінералами цілий рік.
Про користь доданих до Коктейлю вітамінів і мінералів не розповідатиму. Вони загальновідомі. Просто перерахую їх:
- вітамінний комплекс включає всі вітаміни групи В, С, жиророзчинні А, Е, Д, вітамін До.
- мінеральний комплекс – кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, селен, мідь, марганець.
ЇЖТЕ НА ЗДОРОВ "Я! І БУДЬТЕ ЗДОРОВИ!
Написати коментар